Robuschi

RBS

 

Trelobade blåsmaskiner

  • Blåsmaskiner med tryck upp till 1000 mbar (g), vakuum ner till 500 mbar (a) och luftflöde upp till 25 000 m³ / h
  • Blåsmaskin med positiv förträngningsfunktion för alla applikationer
  • Överlägsen effektivitet, låg ljudnivå, små installationsmått, minimalt underhåll och lång livslängd 

Funktioner

Robuschi designar och tillverkar roterande trelobade blåsmaskiner med hög prestanda som uppfyller alla arbetsförhållanden med överlägsen effektivitet, låg ljudnivå, små installationsmått, minimalt underhåll, konkurrenskraftiga driftkostnader och lång livslängd. RBS är en trelobad blåsmaskin utrustad med en speciell pulsationdämpare för att minska tryckpulsationer.

Blåsmaskinen är i gjutjärn och är en dynamiskt balanserad positiv förträngningspump

där kapaciteten bestäms av storlek, hastighet och tryckförhållanden. Den arbetar med två trelobade rotorer monterade på parallella axlar som roterar i motsatt riktning i ett pumphus som är stängt i ändarna av gavlar. När loberna roterar dras luft in i ena sidan av huset och pressas ut på motsatt sida mot det existerande trycket. Trycket beror på systemets motstånd eller mottryck. Två härdade kugghjul bibehåller avståndet mellan rotorerna under rotation och detta resulterar i 100% oljefri luft.

Lobrotorblåsmaskinen är en maskin med konstant volym och levererar ett fast flöde mot systemets mottryck. Det är viktigt att ha rörledningar med tillräcklig storlek och stora radieböjningar för att bibehålla hög effektivitet och låg energiförbrukning. Återcirkulering av luft från trycksida till sugsida kan leda till överhettning. Genom att använda gasventiler i sug- eller tryckröret för att öka kapaciteten ökar motorns effektbelastning, vilket kan skada kompressorn allvarligt.

Varianter

Blåsmaskinen kan även fås med en oljekylfunktion som då är utrustad med två kylslingor som håller oljetemperaturen under 100 ° C under alla arbetsförhållanden. Det är ett perfekt system för situationer då temperaturen på utgående luft/gas överstiger 140 ° C.

Ytbelägning

Den kan levereras med två typer av beläggning:

  • Niploy (Elektrolös nickelplätering): Garanterar hög motståndskraft mot korrosion och slitage.
  • Chemcoat (fluorpolymerfoder): Garanterar korrosionsbeständighet vid kontakt med fuktiga ämnen, nonstick och nötning.

Rostfritt utförande

RBS INOX är en rostfri version blåsmaskin tillverkade av rostfritt stål (AISI 316 eller DUPLEX) för att ge utmärkt korrosionsbeständighet med högsta prestanda i applikationer med tung drift såsom avloppsrening, ozon och ångkompression.

Serien finns i en rad modeller som kan arbeta med högsta prestanda i nästan vilken miljö som helst och kan möta nästan alla servicetester. När det gäller att välja rätt blåsmaskin till önskat behov som pumpar oljefri luft är vårt sortiment svårt att slå.

Blåsmaskinen kan också kundanpassas till exakt behov och önskemål.

Produktspecialist

Roger Gustafsson

Göteborg
Tel: 031-89 48 93
Mobil: 070-352 58 62
Mail