Aquanorm® – vattennormpump enligt EN 733 (DIN 24255)

Aquanorm® är Pumptekniks egentillverkade produkt för transport av rena vätskor. Pumpen finns i tre olika varianter, AN med egen lagerbock, AM kortkopplad och AL in-line och tillverkas enligt EN 733 (DIN 24255) vilket innebär att den enkelt kan ersätta befintliga vattennormpumpar.

Fördelarna med Aquanorm® vattennormpumpar är många, en av dem är att pumpen är anpassad till standard IEC motorer även för de kortkopplade (blockpumpar) där andra valt att bygga pumpen på en elmotor med förlängd motoraxel.

Genom stor lagerhållning av ingående detaljer samt en bra motorleverantör är det inte ovanligt att vi levererar ut en pump redan dagen efter den beställts helt kundanpassad med motorstorlek och pumphjulsdiameter som matchar efterfrågade driftdata, monterad, målad och klar. Ibland har det till och med hänt att det är mer bråttom än så och så länge som alla delar finns på lager kan vi leverera pumpen snabbt inom några timmar.

Pumparna har ett brett användningsområde inom t. ex. vattenförsörjning, värme- och kylsystem, tryckstegring, kylvatten, bevattning m.m. Pumpteknik levererar Aquanorm® med standard IEC motorer i de flesta förekommande spänningar, 50 & 60Hz, verkningsgradsklass IE3 och IE4 som standard. Om så önskas kan vi på förfrågan leverera motorer från andra tillverkare.

Aquanorm® uppfyller naturligtvis Europaparlamentets direktiv gällande ekodesignkrav för vattenpumpar.

 

För mer information, tveka inte att kontakta oss