Elmo Rietschle

Vakuumpumpar och lågtryckskompressorer

Elmo Rietschle erbjuder ett brett sortiment av vakuumpumpar och lågtryckskompressorer samt kompletta system för transport av luft och gas med eller utan vätska.

Med fokus på kontinuerlig produktutveckling och en produktportfölj som innehåller såväl oljesmorda som torrgående vakuumpumpar och kompressorer av högsta kvalitet är de en heltäckande leverantör av vakuum- och lågtryckslösningar. Gemensamt för produkterna är att de bidrar till snabba, säkra och effektiva tillverkningsprocesser.

Elmo Rietchle har lång erfarenhet inom segmentet:

  • 1903 patenterar Siemens Elmo den första vätskeringvakuumpumpen.
  • 1963 utvecklas de första sidokanalfläktarna i Bad Neustadt utanför Frankfurt.
  • 1950 startar Werner Riestchle upp tillverkning av oljesmorda lamellvakuumpumpar i Schopfheim, södra Tyskland. Under åren utökas produktionen med torrgående lamell- och klovakuumpumpar/kompressorer, samt lob- och skruvvakuumpumpar.
  • 2006 bildas Elmo Rietschle då de båda företagen förvärvas av Gardner Denver, en av de ledande globala leverantörerna av luftkompressions- och vakuumprodukter.

Med Elmo Rietschles heltäckande produktprogram har vi möjlighet att erbjuda optimala lösningar för flertalet olika applikationer.

Produktspecialist

Peter Brinck
Peter Brinck

Stockholm
Mobil: 073-072 71 10
Mail