Lobrotorpump – energisnål, kompakt och servicevänlig

Börger, en av många agenturer som vi har på Pumpteknik, har blivit en av de ledande tillverkarna av lobrotorpumpar och maceratorer.

 

Fördelarna med Börger lobrotorspumpar är många, bland annat är de mycket kompakta och spar utrymme jämfört med excenterskruvpumpar. Pumpen är dessutom mycket energisnål och därmed ekonomisk. Pumpen klarar fasta partiklar och hanterar dessutom ömtåliga vätskor skonsamt. Tack vare de speciella skruvformade rotorerna är flödet så gott som pulsationsfritt. Pumpens konstruktion medför också att ljudnivån under drift är mycket låg. Utöver detta är den självsugande (upp till 6 m lyfthöjd) då den i princip fungerar som en vakuumpump på sugsidan.

Pumparna återfinns inom avloppsvatten och slambehandling, kemikalie- och färgindustrin, pappers- och massaindustri, petrokemisk industri och oljeindustrin och många andra områden där användaren har insett fördelarna med lobrotorpumpens mångsidighet.
Ytterligare en stor fördel med Börger lobrotorpumpar är den genomtänkta konstruktionen som innebär enklare service och underhåll. Det går snabbt och är enkelt att byta alla slitdelar i pumpen utan att demontera pumpen från rörsystemet.

Kontakta gärna vår Produktspecialist Peter Brinck om du vill veta mer

Peter Brinck

Mobil: 073-072 71 10
Mail