Pumpteknik sponsrar Käppaförbundets Vätternrunda

CK Bundet är ett antal anställda på Käppalaverket som brukar ställa upp i några motionscykeltävlingar. Med hjälp av bla Pumpteknik får de cykelkläder som gör att de ser ut som proffs :-). Den här gången hade de bestämt sig för att cykla Vätternrundan, 300km, det som alla motionscyklister kan relatera till. Som av en händelse var en annan pumpförsäljare (Z&I) hos dom på besök samma dag de skulle anmäla sig och innan någon förstod vad som hänt var även pumpförsäljaren och hans chef med i gänget som skulle cykla. Dom var 9st som skulle starta kl0212 på lördagsmorgonen i Motala och taktiken var att de skulle försöka hjälpas åt för att hålla ihop hela gruppen till mål.

Starten går och alla var nervösa och fokuserade i mörkret men det blir snabbt stämningsfullt och glatt och alla matar på mil på mil, vid 5rycket serveras köttbullar och mos i Jönköping. Nu börjar pumpförsäljaren och en av de från Käppala visa lite svaghetstecken, efter ca 15mils cykling får de cykla i eget tempo, övriga 7 matar på och stannar i Hjo (180km) och äter lasagne. Därefter är det bara 12 mil kvar och vädret och humöret är på topp! De sista 5 milen var det fri fart som gällde och tre stycken drog iväg fort som f-a-n. Z&I chefen var inte riktigt vaksam på rycket men han visade omänsklig styrka och cyklade ensam ikapp tätklungan.

Målet i Motala nåddes på under 12timmar, de två som cyklade i eget tempo kom i mål efter 16timmar, vilken kämpainsats, sanna hjältar.

Pumpteknik gratulerar till en fantastisk insats (även konkurrenterna från Z&I) och önskar lycka till inför Cykelvasan.