Skruvkompressorer

Hur fungerar Robuschis skruvkompressor

Den oljefria skruvkompressorn RSW är en positiv förträngningsmaskin med roterande skruvar, även känd som ”helical skruvkompressor”.

Den levererar konstant flöde (volym) och variabelt tryck, vilket innebär att kompressorns lufttillförsel vid en given hastighet (rpm) alltid levererar samma mängd luft, oberoende av tryckvariationen.

Skruvkompressorn består av två skruvformade rotorer (en hanrotor med 3 konvexa lober och en honrotor med 5 konkava lober eller ”räfflor”) i ett hus.

Rotorerna roterar exakt inriktade med hjälp av kugghjulen i motsatt riktning till varandra och bildar en serie luftkamrar mellan rotorerna och husets vägg.

Gasen sugs in genom sugstudsen, stannar mellan rotorerna och huset (radiellt) och gaveln (axiellt), transporteras till kompressionssidan (trycksidan) där luftkamrarna krymper och komprimeras. Den interna kompressionen leder till ett stabilt, icke-pulserande luftflöde, vilket minimerar vibrationer och underhåll samt maximerar livslängden.

På grund av det faktum att det inte finns någon olja för tätning (oljefri skruv) har rotorerna mycket exakta och små toleranser för att upprätthålla en mycket liten luftspalt mellan de två rotorerna för att garantera optimal prestanda utan att vidröra varandra.

Robuschis sortiment av skruvkompressorer

Robuschis sortiment av skruvkompressorer kombinerar innovativa komponenter med banbrytande design och enastående effektivitet. Resultatet är ett mycket omfattande urval av skruvkompressorer som inkluderar Robox Screw och Robox Energy serien.

Det nya Robox Screw utförandet passar även den senaste CDL skruvkompressorn. Denna patenterade skruvkompressor är även den utrustad med 3×5 profilrotorer och axlar med bred diameter. Detta minskar deformation orsakad av inre och yttre belastningar och säkerställer att kompressorn kan arbeta effektivt även under de tuffaste förhållandena.

Tack vare sin exklusiva design garanterar Robox Screw låg ljudnivå med ett nytt ljudhuvskoncept och förbättrade väggpaneler. Den har ett litet byggmått vilket minskar utrymmesbehovet med upp till 11% samtidigt som den ger 20% mer luftflöde. Detta innebär energieffektivitet, enkel installation och enkel tillgänglighet för service och underhåll.

Robox Energy uppfyller de unika egenskaperna hos RSW ”core” (patent) som använder en innovativ motor med permanentmagneter och en integrerad elektrisk kontrollpanel (Robox Connect). Detta ger maximal effektivitet, kompakthet, enkelt underhåll och flexibilitet vilket ofta är ett krav på avloppsreningsverken.